SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır? SEO uyumlu bir makalenin nasıl yazıldığına ve ayrıntılarına geçmeden önce, SEO nedir? Bunu açıklayalım. (Search Engine Optimization – Arama Motoru Optimizasyonu); İnternet kullanan kişilerin arama motoruna yaptıkları arama sonucunda, ilk sıralarda çıkması hedefleyen çalışmanın adıdır.  SEO’nun hedefi; website paylaşımlarını arama motorları sonucunda üst sıralarda göstermektir.

Makale Nasıl Yazılır?

SEO uyumlu makale; sınırlı ve belli anahtar kelimelerin ve cümlelerin kullanıldığı, bilgili ve faydalı website içeriklerinin bulunduğu yazı türüdür.

SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

İşte uygulayacağınız SEO uyumlu makale yazmanın yolları:

  1. İnternet kullanıcıların araması muhtemel olan anahtar kelimelerini kullanmanız gerekir. Anahtar kelimelerin arama hacminin yeterince büyük ve aranabilir olduğundan emin olun. İnternet kullanıcıların araması muhtemel olan anahtar kelimelerini kullanmazsanız makalenizden yeterince verim alamazsınız.
  2. Makalenizin, arama motoruna arayanların sorularına cevap verdiğinden emin olun. Makalelerinizi, arama motoruna arama yapan internet kullanıcılarının sorularına cevap vermezse ilk sıralarda çıkmayabilir.
  3. Makalelerinizi özgün bir şekilde yazın. Makalenizi benzersiz yazmaya çalışın.
  4. İçerik uygunluğuna ve kelimelere dikkat edin. Absürt kelimeler ve cümleler yazmayın.
  5. Kısa paragraflar kullanmaya özen gösterin. Kuracağınız paragraflar çok uzun olursa, hedef kitleniz yazdığınız makaleden sıkılabilir ve anlamayabilir. Elinizden geldiğince kısa ve anlaşılabilir paragraflar yazmaya çalışın.
  6. Başlıklardan ve alt başlıklardan yararlanabilirsiniz. Hedef kitleniz öncelikle başlıklarınıza bakacaktır. Başlıklarınıza özen gösterin.
  7. Giriş bölümüne özen gösterin ve dikkat edin. Hedef kitleniz başlıklardan sonra bakacakları ilk yer giriş bölümüdür. Buna da dikkat etmeye çalışın.
  8. Makale uzunluğunun en az 300-350 kelimeden oluşturmaya çalışın.
  9. Makalenizde anahtar kelimeleri 4-5 kez belirtmeniz faydası yoktur. Aksine zararı olabilir. Arama sonucunda ilk sıralarda çıkmasını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Bu yaptığınız SPAM olarak algılanabilir. Hedef kitlenizin rahatlıkla makalenizi okuyabilmesi için uygun anahtar kelimeleri kullanmanız önerilir.
  10. Yazım hatasının olmadığına dikkat edin. Bu okuyucuları rahatsız eder ve makalenizin kalitesini çok düşürür.

Ters Piramit Tekniğini Kullanın

Ters piramit tekniği, makalenin başında en önemli kısmı içeren, ardından konunun ayrıntılarını içeren ve son olarak konuyla ilgili ek bilgileri içeren bir tekniktir. SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?  Okuyucular makale açıklamasının özünü kolayca ve hızlı bir şekilde alacaklardır.
SEO uyumlu makale yazmak için ilk cümlede ana anahtar kelimeyi kullanmak, genellikle gönderiyi biraz sertleştirir.

Bunu çözmek için anahtar kelimelerinizi açıklamaya koyabilirsiniz. Bu açıklama daha sonra arama motorlarında bir pasaj haline gelecektir.
Açıklamaya anahtar kelimeler koyarak, özellikle ilk cümle ve paragrafta kullanıcılar için makale yazarken daha özgür ve esnek olabilirsiniz. Unutulmamalıdır ki bu meta açıklama sadece arama motorları tarafından blogunuzu ziyaret ederken görülse de bu meta açıklama kullanıcılar tarafından arama motorlarında arama yaparken de görülmektedir.

Bu nedenle, bu meta açıklamadaki cümlelerin hala ilgi çekici olduğundan emin olun ve tıklamaları davet edin. SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?  Google, meta açıklamaların kullanımını yaklaşık 160 karakterle sınırlar, bu nedenle meta açıklamalarınızın bu karakter sınırı içinde olduğundan emin olun çünkü bunları aşarsanız açıklamanız kesilecektir.

İşte bilmeniz için önemli olan bazı SEO dostu makale yazma ipuçları hakkında bazı incelemeler. Bu ipuçlarıyla, elbette zaten blogunuza gelen ziyaretçi trafiğini artırmaya çalışıyorsunuz. Bu bilgilerin sizin için yararlı olacağını umuyoruz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Giriş Yap

Bilge Yazar ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!